Menü Schließen

Bitcoin-analytiker som förutspådde Bull Trap

Bitcoin-analytiker som förutspådde Bull Trap på $ 14K säger $ 12K är nästa

Bitcoin genomgår en kortsiktig trendförändring efter att ha träffat en treårig höjd över 14 000 dollar med en benägenhet att testa 12 000 dollar under de kommande sessionerna, säger Dmitriy Lavrov.

Den oberoende marknadsanalytikern, som korrekt förutspådde ett tjurfällscenario Bitcoin Circuit nära $ 14 000-nivån i sin 1 november-analys, sade att Bitcoins timdiagram ger baissignaler. Han noterade att „stora spelare“ säkrade vinster på den lokala toppen efter att ha lämnat sina långa positioner. Samtidigt ökade amatörhandlare sina bud på Bitcoin.

Det ledde till en handelsobalans. Det bredare inflytandet från inflytelserika handlare på Bitcoin-marknaden minskade sina priser lägre. Under tiden väntade de mindre fiskarna, som just hade köpt Bitcoin på en högre höjd, på att deras långa positioner skulle ge vinster.

Herr Lavrov tror att obalansen kommer att fortsätta tills kryptovalutan når 12 000 dollar. Analytikerna nådde den baisse slutsatsen efter att ha lagt priset på ett uppåtgående kanalmönster – en struktur som visar $ 12K mitt i det. Nivån sammanfaller också med 50-dagars glidande medelvärde.

Det satte nivån vid sidan av två konvergerande stödzoner. Det är ett fall handlare brukar göra för att förutsäga en prisuppgång.

Herr Lavrov erbjöd ytterligare bevis för att motivera sitt $ 12.000-anrop för Bitcoin

Analytikern klämde ihop sitt diagrams tidsram från en dag till fyra timmar, ett drag som automatiskt justerade sitt 200-perioders glidande medelvärde till $ 11 970 när detta skrivs.

Det skapade ytterligare konvergerande stöd på ett mindre tidsram, vilket visar att handlarna med en kortsiktig aptit också vill testa om $ 12.000.

Bitcoin 4H-diagram antyder också en nedgång mot 12 000 USD baserat på en 200-MA supportvåg

„Korrigeringsrörelsen ser ut som en bra idé om vi tar hänsyn till prisåtgärden i motståndszonen“, tillade Herr Lavrov. ”Nya dagliga ljus kommer att kunna ge oss ny information. RSI är i överköpt zon, och det kommer att kunna ge en bra baissignal. MACD är baisseartat nu. ”

Herr Lavorov noterade att nedgången mot $ 12.000 inte skulle uttömma Bitcoins medellånga och långsiktiga hausse-partiskhet. Han förväntade sig att stora handlare skulle använda dip för att köpa kryptovalutan till lägre priser. Det hausseartade sentimentet till $ 12K har tillräckligt med fördelar för att skicka priset över $ 16.000.

En del av anledningen är grundläggande. Bitcoin-handlare räknar med en stor prissamling efter presidentvalet i USA på tisdag.

En klar vinst för antingen Joe Biden eller Donald Trump skulle bana väg för det andra stimulanspaketet för coronavirus. Tjurar tror att ett stigande budgetunderskott, i kombination med Federal Reserve: s åtagande att rikta sig mot högre inflation, skulle skicka mer kapital till Bitcoin-marknaden.

„Det verkar som om vi befinner oss i ett annat“ detta är bra för Bitcoin „-ögonblicket“, konstaterade Max Bronstein, en analytiker på Coinbase exchange. “En Biden-vinst + blå senat garanterar effektivt en stimulansvåg med ett golv på 2 biljoner dollar. När det gäller en splittrad regering står Fed redo att utvidga tillgångsköp. ”

Bitcoin handlades till $ 13,440 när detta skrivs, en nedgång på 0,84 procent inom dagen.