Menü Schließen

Bitcoin kunne ramme $ 30.000 i 2021, men det medfører risici

Bitcoin-priser ser ud til at fortsætte med at gå op. Men tre ting står i vejen for $ 30.000

For dem, der er heldige nok til at have købt Bitcoin i marts: tillykke! Med Bitcoin-priser, der svæver omkring $ 20.000, har dine heldige sjæle set næsten 300% afkast på kun ni socialt distancerede måneder.

Men betyder det, at det er for sent for alle andre at hoppe ind i Bitcoin? Nå, det afhænger.

Her er den spændende ting ved Bitcoin. Kryptovalutaen kunne let nå $ 30.000 i 2021. Faktisk forventer bitcoin-optionshandlere allerede $ 32.000.

Men der skal ske flere ting først. Og det har meget mindre at gøre med Bitcoin-adoption og meget mere at gøre med risikovillighed fra investorer.

Her er hvad historien fortæller os, at det ville tage for Bitcoin-priser at ramme $ 30.000.

1. Bitcoin-pris i 2021: Aktiemarkedet

Mange førstegangskøbere antager, at Bitcoin Up handler som en „værdibutik“, ligesom guld eller obligationer. Når alt kommer til alt, deler kryptokurrency mange egenskaber med mere traditionelle fiat-valutaer.

Men spørg enhver erfaren Bitcoin-forhandler, og de fortæller dig straks, at Bitcoin handler det modsatte. I stedet er BTC et „risiko-på“ aktiv: dets priser har tendens til at stige, når investorer ønsker at tage mere risiko og ned, når de er på vej mod sikkerhed. Vidne til den massive opstart i Bitcoin, lige da amerikanske aktier nåede deres heltidshøjde.

Og økonomiske data understøtter de anekdotiske beviser. Siden 2015 har Bitcoin-priser vist en 24% korrelation med S&P 500-indekset. Det er langt højere end dets 3,3% korrelation med guld og 15% med obligationer.

Forholdet skal forblive stærkt gennem 2021 – Bitcoin-investorer har stadig tendens til mere aggressiv kapitalgevinst i forhold til konservativ vækst. Det betyder, at for Bitcoin at nå $ 30.000 i 2021, vil vi sandsynligvis også se S&P P / E-multipla (et mål for aktiekursen) udvides fra 33,0 gange i dag til måske 40,0x.

2. Økonomisk stimulans

Så hvad ville køre S&P 500 til et 40,0x multiplum eller omkring 4.100? Det ville kræve en stor økonomisk stimulans fra den amerikanske regering. Nu kan det virke overraskende for nogle. Bitcoin er en international valuta, så hvorfor skulle amerikanske kongreshandlinger påvirke dens værdi?

Det skyldes, at ikke kun amerikanerne handler mest Bitcoin i ethvert land, men det amerikanske aktiemarked udgør også mere end halvdelen af ​​verdens aktier.

Og hvad forårsager en sådan ophidselse på Wall Street lige nu? En potentielt massiv stimulusregning fra den kommende Biden-administration. Selv med en splittet regering kan aftale mellem Mr. Biden og den nuværende senatleder Mitch McConnell føre til en $ 2,4 billioner stimuluspakke eller endnu større.

Det ville give den amerikanske økonomi et meget tiltrængt shot-in-the-arm og hæve aktieværdierne (og Bitcoin) yderligere. Yderligere dithering på Capitol Hill vil på den anden side sandsynligvis sende den amerikanske økonomi i et halespin. Det ville udslette gevinster på aktiemarkedet og få regelmæssige aktieinvestorer til at rykke penge ud af Bitcoin og andre risikable aktiver. Bitcoin-priserne faldt efterfølgende.

Det betyder, at for at Bitcoin-priserne skal ramme $ 30.000 i 2021, skal Kongressen passere stimulus, der er stor nok til, at den amerikanske økonomi fortsætter med at nynne.

3. Bitcoin fanger mainstream-opmærksomhed

Der er en endelig „hemmelig sauce“, som investorer har brug for at drive Bitcoin til $ 30.000. Og det har ikke meget at gøre med teknisk analyse eller dagshandel (i det mindste ikke direkte). I stedet bliver Bitcoin nødt til at fange offentlighedens fantasi, ligesom det gjorde i sin massive opstart i 2018.

Ældre investorer husker måske samleobjektet i slutningen af ​​1980’erne. Indekspriser steg ti gange fra $ 18.000 til $ 180.000 fra 1979 til 1989, da investorer bød op for tre cent nikkel, Morgan sølv dollars og andre sjældenheder. Et lignende fænomen skete med fine vine i 2009-2010, da velhavende kinesere og en kommende middelklasse snappede op Bordeaux-fine vine hurtigere end auktionærerne kunne finde dem.

I begge tilfælde blev disse anfald af „mani“ drevet af offentligheden, der åbnede øjnene for en engang så sjælden aktivklasse. Og mens priserne på samleobjekter og fine vine til sidst kollapsede efter at have kørt for langt op, begynder et lignende mønster at dukke op i Bitcoin.

Da Cash App, Square’s (NYSE: SQ) populære mobile betalingstjeneste, lancerede en Bitcoin-integration i 2018, gjorde den valutaen meget mere tilgængelig for millioner af potentielle investorer. Nu hvor PayPal (NASDAQ: PYPL) søger at lancere sine egne interne Bitcoin-tjenester i begyndelsen af ​​2021, vil det åbne kryptovalutaen for endnu flere brugere.

For at Bitcoin når $ 30.000 i 2021, skal en lignende „mani“ ske som med mønter, vine, teknologilagre og Florida-fast ejendom. Når din næste nabo (eller en aldrende forælder) begynder at købe Bit