Menü Schließen

Crypto Analyst Michaël van de Poppe zegt Bitcoin mei Verse Boost ontvangen

Volgens Van de Poppe bedragen de twee gaten voor BTC $9.700 en $10.600, en de verdere gebeurtenissen zullen afhangen van de vraag welke het eerst zal worden bereikt.

Na een terugtrekking op donderdag en vrijdag, hebben de markten zich hersteld, met grote tech voorraden die terugkaatsen en crypto-assets die versterken. Bitcoin (BTC) was afgelopen dinsdag rond de $10.000 aan het ditheren en in de afgelopen zeven dagen is het 11,39% gedaald. Sommigen zijn bang dat er een risico is op een verdere daling. Cointelegraph Markets-analist Michaël van de Poppe zegt echter dat met de huidige macrotrends, Bitcoin zijn positie aanzienlijk kan versterken en een nieuwe impuls kan krijgen, waarbij BTC/USD sterker wordt.

De analist schreef:

Zoals Michaël van de Poppe al aangaf, heeft Bitcoin moeilijke tijden achter de rug. Een paar dagen geleden beschreef hij twee mogelijke scenario’s voor BTC-prijsactie. Volgens Van de Poppe liggen de twee gaps voor Bitcoin Billionaire op $9.700 en $10.600, en de verdere gebeurtenissen zullen afhangen van de vraag welke het eerst zal worden bereikt. Tot nu toe is BTC/USD er niet in geslaagd om boven de $10.400 te klimmen.

Nigel Green, CEO van deVere, is ook optimistisch over de Bitcoin-prijsstijging. Hij zei:

„Crypto-cynici en financiële traditionalisten zullen de huidige – en tijdelijke – daling van de Bitcoin gebruiken als een excuus om de inherente sterke punten van de Bitcoin in te zetten voor hun eigen agenda. De realiteit is echter dat de zaak voor Bitcoin om dit jaar uit te breken sterker is dan ooit“.

Bovendien zei Green dat een duik onder de $10.000 zal dienen als een koopkans voor investeerders.

Hij legde uit:

„De fundamenten die van Bitcoin een aantrekkelijke investering maken, winnen in feite aan kracht“.

Mati Greenspan, de oprichter van Quantum Economics, ging akkoord:

„De crypto-markt heeft een paar psychologische niveaus doorbroken. Toen we eind juli boven dat niveau braken, was het met zoveel kracht dat we het nooit echt hebben kunnen testen als ondersteuning. Nou, dit kan gewoon onze kans zijn … als het echt slecht gaat krijgen we misschien nog een kans om bitcoin te kopen onder de $10.000.“

BTC/USD bij Lowest sinds juli

Vorige week is Bitcoin met 15% gedaald. Op 7 september bereikte de BTC/USD correlatie het laagste punt sinds juli. Analisten zeggen dat met het nieuwe inflatiebeleid van de Federal Reserve en het drukken van geld, de kracht ervan ernstig zal worden ondermijnd. Zoals Bitcoin-criticus en goudzoeker Peter Schiff heeft verklaard, is de correctie van de munt tot $10.000 een teken dat de munt op de berenmarkt is terechtgekomen. Hij gaf echter toe dat hij het eerder fout had over Bitcoin, omdat de crypto tegen zijn verwachtingen in presteerde.

Volgens forexmakelaar FxPro moet de Amerikaanse dollar veel hogere niveaus bereiken ten opzichte van grote valuta’s als de euro, het pond sterling en de Zwitserse frank – om zich uit zijn analyse te kunnen trekken.

FxPro zei:

„Zonder versnelde groei van de dollar en het bereiken van de bovenstaande niveaus, blijven we binnen het verzwakkende patroon met korte correcties“.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin tegen $10.254,79.