Menü Schließen

Grote correctie voor DeFi toen Bitcoin opnieuw werd afgewezen boven $ 40K: wat nu?

De DeFi-markt heeft hard gecorrigeerd toen Bitcoin onder de $ 40.000 daalde, maar analisten zeggen dat een herstel waarschijnlijk is.

De gedecentraliseerde financiële of DeFi-markt kende de afgelopen 12 uur een scherpe correctie omdat Bitcoin ( BTC ) het niveau van $ 41.000 niet kon breken.

Ondertussen zeggen analisten dat de winsten van grote DeFi-tokens terugvloeien naar Bitcoin , ook al loopt de DeFi-markt nog steeds achter, ondanks het herstel van BTC in de afgelopen week.

Dus wat is de volgende stap voor de DeFi-markt?

Zowel grote bluechip DeFi-tokens als cryptocurrencies met een kleine marktkapitalisatie hebben het afgelopen weekend moeite om te herstellen ten opzichte van Bitcoin.

Typische DeFi bluechip-activa zijn onder meer Aave (AAVE), SushiSwap (SUSHI), Uniswap (UNI), Maker ( MKR ), Compound (COMP) en Synthetix (SNX).

Grote DeFi-tokens met iets kleinere marktkapitalisaties zijn Alpha Finance (ALPHA), Yearn.finance (YFI) en 0x (ZRX)

De belangrijkste reden achter de correctie van de DeFi-markt is dat de winsten van DeFi-tokens naar Bitcoin vloeiden toen BTC begon terug te trekken.

Deze trend versterkte de verkoopdruk op DeFi-tokens, vooral omdat het Bitcoin / Ether ( ETH ) -paar de afgelopen twee dagen op korte termijn zwakte heeft gekend .

De markt voor cryptocurrency is echter snel in beweging en daarom kan de marktdynamiek de komende dagen snel veranderen, vooral met de lancering van CME Ether-futures op maandag.

Tegelijkertijd kan een nieuwe DeFi-rally worden aangewakkerd doordat de prijs van Bitcoin deze keer netjes boven de $ 40.000 uitkomt en tussen $ 41.000 en $ 42.000 consolideert, het hoogste punt ooit.

Om dit te verwezenlijken, zou Ether Bitcoin moeten inhalen en op korte termijn weer een momentum boven $ 1.700 moeten krijgen. Voorlopig loopt ETH achter op Bitcoin, waarbij het ETH / BTC-paar moeite heeft om te herstellen.

Of ETH $ 1.700 terugvordert als ondersteuningsgebied, zou waarschijnlijk de belangrijkste factor zijn die het traject van de DeFi-markt in de nabije toekomst zal bepalen.