Menü Schließen

Visa-partnere med Ethereum Digital-dollar-oppstart som samlet $ 271 millioner

Kredittkortgiganten Visa kunngjorde i dag at de kobler sitt globale betalingsnettverk på 60 millioner kjøpmenn til US Dollar Coin (USDC) utviklet av Circle Internet Financial på ethereum blockchain. Den digitale valutaen er nå verdsatt til 2,9 milliarder dollar.

Mens Visa i seg selv ikke tar vare på den digitale valutaen, trer i kraft umiddelbart, vil partnerskapet se Circle samarbeide med Visa for å hjelpe deg med å velge Visa-kredittkortutstedere, og begynne å integrere USDC-programvaren i sine plattformer og sende og motta USDC-betalinger. Circle selv går også gjennom det samme Fast Track-programmet. I sin tur vil bedrifter etter hvert kunne sende internasjonale USDC-betalinger til enhver virksomhet som støttes av Visa, og etter at disse midlene er konvertert til den nasjonale valutaen, kan du bruke dem hvor som helst som godtar Visa.

Etter at Circle selv er uteksaminert fra Visas Fast Track-program, sannsynligvis en gang neste år, vil Visa utstede et kredittkort som lar bedrifter sende og motta USDC-betalinger direkte fra enhver bedrift som bruker kortet. „Dette vil være det første firmakortet som gjør det mulig for bedrifter å kunne bruke en balanse på USDC,“ sier Visa-sjef for krypto Cuy Sheffield. „Og så tror vi at dette vil øke bruken USDC kan ha for Circles forretningskunder betydelig.“

Partnerskapet, i forbindelse med en tidligere investering på $ 40 millioner, førte til en kryptovalutaoppstart for å ha lignende eiendeler utstedt på en blockchain, en nylig patentsøknad for blockchain for å lage tradisjonell valuta på en blockchain, og en økende mengde arbeid direkte med sentralbanker, er det siste beviset på at kredittkortgiganten ser teknologien som først ble popularisert av bitcoin som en viktig del av fremtiden for penger.

„Vi fortsetter å tenke på Visa som et nettverk av nettverk,“ sier Sheffield, en fem år gammel veteran fra Visa, som tok over som kryptosjef i juni i fjor. “Blockchain-nettverk og stallmynt, som USDC, er bare tilleggsnettverk. Så vi tror at det er en betydelig verdi som Visa kan tilby kundene våre, slik at de får tilgang til dem og gjør det mulig for dem å bruke penger hos selgerne våre. “

Frem mot partnerskapet hadde Visa allerede ombord 25 leverandører av kryptovaluta-lommebøker som en del av Fast Track-programmet – inkludert Fold og Cred – som nå kan styre USDC-integrasjonen. Fremover vil andre leverandører av  crypto bank-lommebøker som BlockFi, som i går kunngjorde at de vil lansere sitt bitcoinbelønning Visa neste år, kunne bruke USDC i første kvartal 2021.

Visa anslår at $ 120 billioner i betalinger årlig gjøres ved hjelp av sjekker og øyeblikkelig bankoverføring, og koster så mye som $ 50 hver, uavhengig av størrelsen på transaksjonen. Siden USDC slår seg ned på ethereum blockchain, kan transaksjoner stenge i løpet av litt [20] sekunder, og viktigst av alt, kan de gjøres gratis, mener Visa at det store utvalget av selgere kan velge å bruke denne nesten øyeblikkelige alternative betalingsmåten. „Vi jobbet tett med digitale valuta lommebøker for å utstede Visa legitimasjon,“ sier Sheffield. „Å hjelpe dem med å motta USDC-utbetalinger kan gi merverdi for dem.“

Visas inngang til verden av digitale dollar er kulminasjonen av to års arbeid hos kredittkortgiganten. I kjernen av Visas utvikling er en ny forståelse av seg selv som et nettverk av nettverk, ifølge Sheffield, hvorav noen eier, som Visa Net, og andre ikke, for eksempel Swift interbank betalingsnettverk, lokale ACH-nettverk og nå USDC.

På produktsiden er Visas kryptovalutaarbeid i stor grad fokusert på Fast Track-programmet for å hjelpe selskaper med å få legitimasjon for å utstede Visa-kredittkort. Mest spesielt, i februar 2020, ble Coinbase det første kryptovalutaselskapet som fikk status som hovedmedlemskap av Visa, noe som betyr at det igjen kan utstede kort til andre. Relativt få av disse selskapene bruker krypto-eiendeler som bitcoin, ifølge Visas globale leder for finansiell teknologi, Terry Angelos. Mens flertallet av kryptospillingene består av „tokeniserte versjoner av fiat“, i likhet med USDC, støttet av tradisjonell valuta, utstedt på en blockchain og kan brukes via kortet.

På forskningssiden er Visas arbeid i området i stor grad fokusert på investering i oppstart og innlevering av patenter. I fjor gjorde Visa sin første offentlige investering i blockchain ved å coleadle en serie B på USD 40 millioner i infrastrukturleverandøren for digital valuta Anchorage, som bygger teknologi for lagring av eiendeler utstedt i en blockchain. Angelos sammenligner investeringen med Visas støtte fra 2015 av leverandøren av e-handel infrastruktur Stripe, som kan bli offentlig i år til en verdivurdering på 36 milliarder dollar. Mens Anchorage er en mye tidligere oppstart, grunnlagt i 2017, har firmaet allerede utviklet en rekke teknologiske gjennombrudd, inkludert personvernbevarende teknologi kalt Zether, som JPMorgan brukte i sitt eget kryptokurrencyprosjekt.

Spesielt relevant for dagens nyheter, beskriver Sheffield Anchorages forvaringsteknologi for kryptovaluta som en muligens avgjørende komponent for sentralbanker som ønsker å utstede digitale valutaer (CBDC). Mens stablecoins som USDC støttes av valuta utstedt av en sentralbank, vil en CBDC bli utstedt direkte av sentralbanken og kan føre til en ny forestilling om tradisjonell finans. Mens tidligere JPMorgan-sjef Daniel Masters hevder at CBDC kan gjøre kommersielle banker unødvendige, sier Sheffield at de fortsatt vil ha en plass i fremtiden for valuta utstedt på blokkjeder. „Vi jobber aktivt med forretningsbanker for å hjelpe dem med å forstå og navigere overganger til digitale valutabaserte produkter.“

På et relatert notat i mars 2020 søkte Visas forskerteam om patent på teknologi som kan brukes av sentralbanker til å utstede hvilken som helst fiat-valuta, hvorav dollar, yen og renminbi er et eksempel. På det tidspunktet indikerte en talsperson at teknologien var like sannsynlig å bli brukt til å lage et nytt produkt, som det var å „beskytte“ sine eksisterende virksomheter. Sheffield presiserte videre: „Vi undersøker og arkiverer kontinuerlig patenter for innovative teknologier som digital valuta og CBDC.“

På vei til dagens kunngjøring har både Visa og Circle gjennomgått en rekke høyprofilerte krypto-pivoter. I oktober 2019, etter å ha gjort et stort smell ved å være medlem av Facebook-grunnlagt Libra Association’s konsortium av selskaper som bygger en stablecoin støttet av en kurv med fiat-valutaer, forlot Visa organisasjonen. Samme måned initierte Circle, som har samlet inn 271 millioner dollar i risikokapital, et brannsalg på to av sine mest verdifulle eiendeler, startende med kryptokursutveksling Poloniex, etterfulgt av Circle Invest i februar 2020. Et annet produkt, Circle Pay, lar ikke lenger kunder kjøper eller selger bitcoin eller annen kryptovaluta, og den en gang hyllede OTC-pulten er stengt.

Mens alt dette skjedde, omdøpte firmaet, som fullt ut heter Circle Internet Financial, hjemmesiden sin med fokus utelukkende på stablecoins og sentralbankens digitale valutaer. Circle-grunnlegger Jeremy Allaire, hvis siste selskap, online videoside Brightcove, ble offentlig i 2012 og nå er verdsatt til $ 659 millioner dollar, så for seg selskapet som en betalingsskinne for internett. Mens hans fokus først var på bitcoin, deretter andre kryptovalutaer, er USDC bygget på toppen av eterum, noe som betyr at små mengder av kryptovalutaeter brukes som „gass“ for å betale for transaksjonene. Mens de drastiske endringene i virksomheten er bemerkelsesverdige, ser det ut til at det underliggende oppdraget har vært det samme.

USDC ble først preget i september 2018. I motsetning til bitcoin støttes den 1: 1 av amerikanske dollar, som er revidert av regnskapsbyrået Grant Thornton for å sikre at den faktiske mengden av eiendelen i omløp er minst lik dollarene som støtter eiendelene. Mens børser og markedsplasser som direkte aksepterer USDC som betalinger (uten Visa eller en annen kortleverandør) er ansvarlige for deres egen AML-KYC-overholdelse, er reservene styrt av det ideelle organisasjonssenteret, grunnlagt av Visa-hovedmedlem Coinbase and Circle, med andre medlemmer som kommer. For å hjelpe med å håndtere alt dette og åpne for medlemskap for andre selskaper, kunngjorde konsortiet i går sin første administrerende direktør, David Puth, den tidligere lederen av CLS Bank International, et tilsvarende strukturert valutaforlikningskonsortium eid av 70 finansinstitusjoner.

Den første brukssaken for stablecoins var som en på- og avkjøring for bitcoin-investorer som ønsket å gå inn eller ut av posisjoner raskere enn tradisjonelle banker kunne gjøre med dollar. USDCs markedsverdi, som representerer den totale mengden dollar i omløp, har steget med prisen på bitcoin siden mars 2020, da bitcoin startet en åtte måneders, 271% oppstigning til $ 19134, ifølge CoinGecko. I løpet av samme periode har USDC vokst med 525% til nesten 3 milliarder dollar i dag. Mens den første stablecoin, Tether, fortsatt er konge med en markedsverdi på 18 milliarder dollar, konkurrerer nå også en rekke andre, inkludert DAI på 1 milliard dollar og Binance USD på 662 millioner dollar.

I mars begynte Circle å tilby tjenester for å la bedrifter akseptere USDC som betaling, i likhet med de som kjører på FedWire-, Swift- og ACH-skinner, og starter på rundt $ 200 i måneden. Men i stedet for å ta opptil tre dager å avslutte, lukkes transaksjoner i USDC og andre stablecoins nesten umiddelbart. Så langt har rundt 1000 virksomheter inkludert institusjonelle handelsmenn, banker, neobanker, leveringsselskaper på forespørsel og spillselskaper åpnet kontoer. Allaire sier at han er i samtaler med en rekke finansinstitusjoner som utforsker USDC som en mulig oppgradering til selskapets statskasser.

I juni 2020 kunngjorde Circle at de ville begynne å utstede USDC på den raskere Algorand-blockchain, som i gjennomsnitt avgjør på fire sekunder, som en del av det den beskriver som et „multikjedelig rammeverk.“ I rask brannsuksess annonserte selskapet deretter at Stellar og Solana blockchains også ville bli brukt til å utstede USDC. Algorand- og Solana-utstedelser er allerede i live, og Stellar-utstedelser skal planlegges i Q1 2021.

Mens ombordstigning på kryptohandelsmarkeder var den første saken om bruk av stabilt valuta, utvikler ting seg. I mars 2020 ble USDC godkjent som en form for sikkerhet for lån utstedt ved bruk av MakerDAO-protokollen, bransjeleder for en ny finansiell kategori kalt DeFi, eller „desentralisert finansiering“, der tjenester som vanligvis tilbys av banker, som utlån, tilbys via åpen -kildeprogramvare som lar enkeltpersoner koble direkte. Av de 14,5 milliarder dollar som nå er låst i DeFi-plattformer i følge datasporingssiden DeFi Pulse, er nesten 20% på Maker, med nesten halvparten av det, eller omtrent 403 millioner dollar verdt, nå i form av USDC.

Lenge før DeFi ble kalt DeFi, gikk det imidlertid under et annet, mer lysende navn: DAO, forkortelse for „Distribuert autonom organisasjon.“ Etter noen tidlige høyprofilerte feil ble konseptet omdøpt med fokus på økonomi. Selv navnet MakerDAO hører tilbake til dette tidligere, hvis det av og til overskygget visjonen for organisasjonenes fremtid. Allaire beskriver den fremtiden som en verden der alt fra kontraktlige avtaler til betaling av skatt er innebygd i rørleggerarbeid som direkte forbinder enkeltpersoner og bedrifter i et bredt spekter av nye typer forretningsforhold.

 

„Tenk deg en kapitalmarked som er for alle som trenger kapital, eller alle som trenger å tilby kapital som har samme effektivitet som Amazon har for e-handel, den samme effektiviteten som YouTube har for innhold, effektivt, kapitalmarkeder med effektiviteten av internett, som i det vesentlige er null, ”sier Allaire. “Og det vil til slutt gi billioner dollar i verdi tilbake til økonomien, det vil redusere kostnadene for alle virksomheter i verden, det vil akselerere måten enkeltpersoner kan delta i kommersiell aktivitet og handelsaktivitet, i å drive arbeidskraft og samhandle med bedrifter over hele verden. ”